YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Bu konuyu Sosyal Medyada Paylaşabilirsiniz: Facebook Twitter
YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
02.05.2015, 11:13,
#3
RE: YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri
İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünden
Sicil Numarası: 827750
Ticaret Unvanı SULTANTEPE YAYINCILIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Ticari İkametgahı:İstanbul
Ümraniye İnkılap Mah.Küçüksu Cad. Parıltı Sok.No.l8/A
Ticari Merkezi ile sicil numarası ve unvanı yukarıda yazılı ve 24.07.2012 tarihinden beri kurulmuş olan limited şirketin Üsküdar 16.noterliğinin
23.07.2012 tarih ve 26984 sayı ile onaylı esas mukavelesinin tescil ve ilanı istenmiş olmakla 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak ve
müdürlüğümüzdeki vesikalara dayanılarak 24.07.2012 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.

Sultantepe Yayıncılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sözleşmesi

Kuruluş:
Madde 1-
Aşağıdaki adları, soyadları, yerleşim yeri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Limited Şirket kurulmuştur.
Sıra No 1-
Kurucunun Adı ve Soyadı 
Ömer Faruk Demireşik
Yerleşim Yeri
Armağanevler Mahallesi Havuz Sokak No: 162/10 Ümraniye/İstanbul Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 32422244700 
Sıra No 2-
Kurucunun Adı ve Soyadı 
Cuma Şahin
Yerleşim Yeri 
Safa Mahallesi Sürpriz Sokak No: 15/11 Sancaktepe/İstanbul Uyruğu T.C.
T.C. Kimlik No 33901619798


Unvan:
Madde 2-
Şirketin unvanı Sultantepe Yayıncılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'dir.
Amaç Ve Konu:
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
- Her türlü kitap, dergi, mecmua, sesli ve görüntülü Cd-Dvd imalatı yapmak, toptan ve perakende almak satmak, ithalat ve ihracatını yapmak, yaptırmak. Bunlar için gerekli resmi kurum ve kuruluşlardan her türlü izin ve belgeleri almak, yazar ve eser sahipleri ile telif sözleşmeleri yapmak. Eserler üzerinde her türlü basın, yayın, sesli görüntülü, radyo, tv, vb. kuruluşlarda yayın hakkına sahip olmak.
- Televizyon, radyo, basın, yayın, sinema, mecmua, dergi, afiş, elektrik ve elektronik her nevi teknik cihaz, internet üzerinden reklamcılık yapmak, bunun için gerekli olan stüdyolar, tasarım atölyeleri kurmak, film reji, yazılı, sesli, ışıklı ve görüntülü tanıtım ve ilan işlerini yapmak ve yaptırmak.
- İnternet üzerinden reklam hizmetleri, elektronik ticaret (e- ticaret) yapmak. Telif ve patent hakları elde etmek. Şirket reklam amacı ile internet tasarımı ve sayfalarının, reklam mail kutularının hazırlanmak, firma isim ve tescili ve internet üzerinde alan bulundurmak, yayın yapmak, internet sunucularını kurmak, kiralamak, internet üzerinde erişimi sağlamak.
- Reklam amacı ile ışıklı veya ışıksız tabelalar ile eşantiyon hediyelik eşya ve plaket gibi malzemeler üzerinde şekil ve yazıların yapımı biçimindeki işlerin tamamını yapmak. Bu amacını gerçekleştirmek için gerekli logoları hazırlamak, ticari yatırımlar yapmak.
- Ticari ve gayri ticari ilan ve reklamları almak. Bu ilan ve reklamları araçlar üzerinde yayınlatmak veya yayınlattırmak. İlan ve reklamlara ait dokümanları, filmleri, teyp, CD, video kaset, fotoğraf, slayt, kitap, dergi, gazete, broşür, katalog, harita, tabela, pano, afiş gibi ışıklı ışıksız her türlü ilan ve reklam işlerini almak, yapmak veya başkalarına yaptırmak.
- Bilumum reklam, tanıtım ve promosyon hizmetleri vermek. Reklam ve tanıtım ajanslığı yapmak, yerli ve yabancı radyo, televizyon ve yazılı medya kuruluşları ile reklam anlaşmaları yapmak, radyo, televizyon ve sinema reklamları için ses ve film kayıtları, grafik ve animasyon tasarımları yapmak veya yaptırmak.
Matbaacılık, yayıncılık, ambalaj, ofset baskı faaliyetlerinde bulunmak, her türlü basım işlerini yapmak, resmi anlaşmalar yaparak anlaşmalı matbaa hizmetlerini vermek.
- Kağıt ve matbaa ve kırtasiye ile ilgili malzemenin ithalatını, ihracatını, alım satımı yapmak, yaptırmak.
- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü haber ajanslığı, televizyon yayını yapmak gazete basmak,
- Kırtasiyelerde satılması mutad olan her nevi okul malzemesinin, iş yeri için gerekli faks, fotokopi makinesi, ozalit, teksir makineleri, hesap makinesi, yazar kasa, yazıcı ve benzeri gibi mekanik elektronik büro malzemelerini almak, satmak, kiralamak, tamir ve servis bakım işçiliğini yapmak, yaptırmak.
- Her derecede okulların ihtiyacı olan okul malzemelerini imal etmek, satmak, bayiliğini yapmak.
- Kurşun kalem, tükenmez kalem, dolma kalem, silgi, cetvel, pergel, ataç, uhu, mürekkep, şeffaf bant koli bandı, pastel boya, kuru boya, sulu boya, keçeli kalem, raptiye, defter, cep ve not defterleri ve bilumum kırtasiye malzemelerini almak, satmak, ithalatını ihracatını ve dahili ticaretini yapmak, yaptırmak.
- Metal, ahşap, cam, seramik, porselen, taş, mum, plastik, kağıt, polyester, bez ve deriden mamul olmak üzere her türlü turistik ve hediyelik eşya imalatı, alım satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak, yaptırmak.
- Her türlü promosyon ürünleri toptan ve perakende alım satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak, yaptırmak.
- Her türlü oyuncaklar, alımı, satımı, pazarlaması, ithali, ihracı ve dahili ticaretini yapmak, yaptırmak.
- Her türlü elektronik ve mekanik oyuncak imal etmek bu amaçla fabrikalar ve tesisler kurmak.
- Her türlü eski ve antika eşyalar, el sanatları eserleri, heykeller, tablolar, hat sanatı ile ilgili yapıtlar, el yazması eserlerin müzayedesi, dekorasyonu alım ve satımını yapmak, yaptırmak.
- Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmak kaydı ile kullanılması,
- Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayrimenkuller, menkul mallar, konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayrimenkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması,
- Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ;ticari işletme rehini akdedilmesi,
- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerini almak, satmak, kiraya almak, kiraya vermek,
- Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunmak mevcut ticari işletmelere iştirak etmek,
- Şirket konuları ile ilgili yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yaparak yeni şirketler kurmak, yurt içinde ve yurt dışında kurulmuş şirketlere iştirak etmek,
- Şirket konuları ile ilgili faaliyetleri için faydalı know-how izin, ruhsatname, ihtira beratları, lisans, imtiyaz, marka ve emsali gibi hakları istihsal ve iktisab etmek veya üçüncü şahıslara kısmen yada tamamen kiralamak, devir etmek, başkalarına ait olanların devrini almak,
- Şirket kuracağı tesisler için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumları ile yerli ve yabancı işletmelerden temin etmek ve bunlar için her türlü tasarruflarda bulunmak,
- Şirket konusu ile ilgili resmi ve özel kuruluşların açacağı her türlü ihalelere gerekli şartları yerine getirerek girmek,
Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde ortaklar kurulunca karar alındıktan sonra şirket bu işleri yapabilir. Ana sözleşme değişikliği niteliğinde olan iş bu kararın uygulanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığından izin alacaktır.
Şirketin Merkezi:
Madde 4-
Şirketin merkezi Ümraniye/İstanbul' dur. Adresi İnkilap Mahallesi Küçüksu Caddesi Parıltı Sokak No:18/A Ümraniye/İstanbul' dur. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
Süre:
Madde 5-
Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren 99 yıldır. Bu süre şirket sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.
Sermaye:
Madde 6-
Şirketin sermayesi 200 paya ayrılmış 20.000 Türk Lira olup, bunun;
150 paya karşılık olan 15.000 Türk Lirası Ömer Faruk Demireşik
50 paya karşılık olan 5.000 Türk Lirası Cuma Şahin
tarafından tamamen taahhüt edilmiş ve nakden taahhüt edilen esas sermaye paylarının itibari değerlerinin 1/4 ü şirketin tescilinden önce ödenmiş olup, geri kalan 3/4'ü ise genel kurulun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen yirmidört ay içinde ödenecektir. Bu husustaki ilanlar şirket sözleşmesinin ilan maddesi uyarınca yapılır.


İlan:
Madde 7-
Şirkete ait ilanlar TTK'nın 35.maddesinin 4.fıkrası hükmü saklı kalmak kaydı ile şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazete ile en az onbeş gün önce yapılır.
Genel kurul toplantılarına ilişkin ilanların toplantı gününden en az on gün önce Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ve internet sitesi açma yükümlülüğü varsa internet sitesinde de yapılması zorunludur. ( TTK 617/2, 617/3)
Şirketin idaresi: 
Madde 8-
Şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.
İlk 10 yıl için Ömer Faruk Demireşik ve Cuma Şahin şirket müdürü olarak seçilmiştir.

Temsil: 
Madde 9-
Şirketi müdürler temsil ederler. Şirketi ilzam edecek imzalar genel kurul tarafından tespit, tescil ve ilan olunur. Şirketi şirket müdürleri Ömer Faruk Demireşik ve Cuma Şahin atacakları münferit imzalar ile şirketi en geniş alanda temsil ve ilzam etmelerine karar verilmiştir.
Hesap Dönemi: 
Madde 10-
Şirketin hesap yılı Ocak ayının birinci günü başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Yalnız ilk hesap yılı şirketin kesin surette kurulduğu tarihten başlayarak Aralık ayının sonuncu günü biter.
Karın Tespiti Ve Dağıtımı:
Madde 11-
Şirketin net dönem karı yapılmış her çeşit masrafların
çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktar, genel kurul kararı ile pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, esas sermaye payının itibari değerine, yerine getirilen ek ödeme yükümlülüğünün tutarı eklenmek suretiyle oluşacak toplam miktara oranla hesaplanır.
Yedek Akçe 
Madde 12-
Genel kanuni yedek akçe ödenmiş sermayenin %20 sine ulaşıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden genel kanuni yedek akçe ayrılmaya devam olunur.
Genel kanuni yedek akçe ile bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar net dönem karından ayrılmadıkça pay sahiplerine kar dağıtılamaz.
Kanuni Hükümler: 
Madde 13-
Bu ana sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanununun hükümleri uygulanır.
Kurucunun Adı ve Soyadı - İmzası

Ömer Faruk Demireşik 
imza 05327971696 



Cuma Şahin 
imza 05388202336  
 


Bu Konudaki Yorumlar
RE: YENİ TTKya Göre kurulmuş Anonim ve limited şirket sözleşmeleri - Muradiye Karabulut - 02.05.2015, 11:13

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  şirket aktifine kayıtlı hurda araç satışı kdv oranı Ahmet Barlak 0 2,125 21.01.2022, 10:39
Son Yorum: Ahmet Barlak
  BAKANLAR KURULU İZNİ OLMADAN BELEDİYELER YOLCU TAŞIMA İŞİ İLE İLGİLİ NASIL ŞİRKET KUR Muradiye Karabulut 2 17,078 11.07.2019, 08:06
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Anonim Şirket Kuranların KURUCU ORTAKLAR VE YÖNETİM Sosyal Güvenliği Nasıl Yapılmalı Ahmet Barlak 0 5,528 13.05.2019, 08:55
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Limited şirket kuruluş masrafları Ahmet Barlak 0 6,877 05.01.2019, 16:00
Son Yorum: Ahmet Barlak
  Gerçek usulde bilanço usulüne göre defter tutanların ticaret sanayi odasına kayıt olm Ahmet Barlak 0 7,666 31.01.2018, 20:05
Son Yorum: Ahmet Barlak

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi